Braintraining kent vele vormen om mentaal fit te blijven. Het is erg leuk en uitdagend! Sporters leren beter te kunnen multitasken waardoor er meer rust en overzicht komt. De reactietijd gaat omhoog en het automatisme wordt verbeterd.
Door spel- en oefenvormen aan te bieden met braintraining, train je de belangrijkste cognitieve functies (geheugen, concentratie, snelheid, perceptie en logica). Zelf ontdekkend ga je aan de slag met effectieve oefenvormen die aansluiten bij jouw sport. De spel- en oefenvormen zijn leuk en uitdagend zodat je enthousiast en gemotiveerd blijft om te trainen.
Waarom ik braintraining belangrijk vind
Ik geloof dat braintraining erg belangrijk is voor zowel sporters als niet-sporters. In het dagelijks leven kom je genoeg situaties tegen waarbij redenering, informatieverwerking en reactievermogen van toepassing zijn. Denk alleen al aan het verkeer! Visualiseren ligt naar mijn idee dichtbij braintraining. Een voetballer visualiseert zich hoe hij gaat scoren, een basketballer visualiseert zich hoe hij gaat dunken, een golfer visualiseert zich hoe hij een hole-in-one slaat. Zo zijn er talloze voorbeelden van sporters die een beeld scheppen in hun gedachten. Het begint bij een creatieve gedachte om het vervolgens uit te gaan proberen in de praktijk. Ikzelf mag mij, met mijn freestyle voetbal achtergrond, ook aan die doelgroep toerekenen. Toen ik vroeger een voetbaltruc probeerde, maar niet wist of de truc wel mogelijk was, ging ik een mindset creëren waarin het wel mogelijk was of in ieder geval mogelijk leek te zijn. Door visualisatie, oefening, herhaling en braintraining zijn zo vele voetbaltrucs tot stand gekomen.
Interesse in een braintraining?
Heeft u ideeën over het inpassen van braintraining in uw oefeningen, wilt mij uitnodigen voor een braintraining demonstratie of presentatie? Of wilt u uw techniektrainingen combineren met braintraining? Neem vrijblijvend contact met mij op.