Vele mensen vroegen mij vaak; waarom begin jij niet een eigen voetbalschool?’ Hierop was mijn antwoord; ‘als je het beste voor een kind voor ogen hebt, moet je het beste van het beste in huis hebben. Met freestyle alleen heb ik het nooit gemaakt, dus ook een kind zal het met freestyle of panna voetballen alleen niet maken. Het kind heeft een volledig pakket nodig!’ Door de jaren heen ben ik mij meer gaan verdiepen in de (voetbal)wereld van het kind, de leeftijd 2 – 10 jaar sprak mij enorm aan. Ook door de jarenlange ervaring binnen Freestyler Josh, door shows, clinics en speeches op allerlei plekken ter wereld te geven. Bij mij heeft freestyle voetbal als een ingang gewerkt en de manier waarop ik het overbracht; de sleutel. Toen ik zag dat de reactie van mensen, jong en oud, niet anders is aan de andere kant van de wereld, bracht het mij op een idee om mijn freestyle visie meer gestalte te geven. Mensen op te leiden op pedagogische vlak en het ‘trucje’ als ingang te gaan gebruiken. Tegenwoordig vraagt een kind meer om vriendschap dan gezag. Door middel van respect te krijgen, krijgt ontzag weer plaats binnen de vriendschap die men zelf ontwikkelt met het kind. ‘Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet, maar als er geen vraag naar is heeft het geen nut. Als voetbaltrainer spreek ik met mijn voeten en weet ik antwoord te geven op de vragen van een kind, dit door mijn skills te laten spreken. Er is dus zeker vraag naar, maar om dit blijvend te houden is de relatie het middel. Een kind wil weten wie de persoon is achter de trucjes, achter de voetbal. Een kind vind mij niet leuk om wat ik kan, maar om de manier waarop ik het overbreng. Daarom de voetbalschool bij Sportclub Genemuiden.