Vaak krijg ik naast positieve reacties, ook wat kritiek op mijn aanpak. Vragen als; waarom raken de spelers de bal met hun handen aan? Freestyle is toch veel te moeilijk voor kinderen? Je hebt er toch niets aan in de wedstrijd? Dit soort vragen behandel ik vaak met ouders en omstaanders van een voetbal-oefening.

Iedereen heeft een andere visie en aanpak. Ik heb vanuit het onderwijs geleerd om succesbeleving enorm te stimuleren volgens het plaatje loopt ‘t, lukt ‘t, leeft ‘t. Spelers die aan de slag gaan met freestyle voetbal zitten vooral in de stappen; lukt ’t en leeft ‘t. Ik probeer door middel van mijn trainingsvormen het op de training te laten lukken, waardoor het thuis gaat leven en de spelers uit hunzelf aan de slag gaan. De basis van mijn freestyle voetbal oefeningen zijn gericht op relatie, plezier en zelfvertrouwen.

Joshua-Agteres-Waarom-Freestyle-Voetbal

Vele mensen definiëren freestyle voetbal als; ‘voetbal trucjes, leuk, maar je hebt er niets aan in het veld’. Ik ziet dit geheel anders. Freestyle voetbal is een verlenging van de basistechniek van een speler en bouwt zelfvertrouwen en zekerheid. Ik vind dat iedere speler uitgedaagd moet blijven en zie dat freestyle voetbal hier een perfect middel voor is! Waarom? Freestyle voetbal gaat verder dan het kunnen van een truc. Je moet een truc kunnen beheersen. En waar je beheersing hebt gevonden, ga je domineren. De speler krijgt zelfvertrouwen omdat het gaat lukken. Daar waar het lukt gaat het leven en ervaren ze plezier in het uitvoeren van trucs. De vrijheid waarin training wordt gegeven, geeft openheid voor de creatieve geest om los te barsten. De speler ontwikkelt hierdoor een geheel eigen techniek en manier van spelen.

Freestyle voetbal of Pannavoetbal inhuren?

Freestyle voetballer inhuren? Panna voetbal op locatie inhuren? Neem contact op door te mailen op info@freestylerjosh.nl of te bellen naar +31 6 22 03 65 98. Een aanvraag doen via onderstaand formulier kan ook.