Het moderne sporten van vandaag, verwacht meer van een spelers dan ooit tevoren. Enkel een uitstekende balbeheersing is niet meer voldoende. Het beheersen van het lichaam en de nodige bewegingstechnieken zijn van essentieel belang om een complete speler te worden.

Er zijn tal van oefeningen die jouw loopcoördinatie kunnen bevorderen. Ik train loopcoördinatie in vormen van drill-oefeningen, spelvormen en competitie-vormen. Tijdens mijn loopcoördinatie-trainingen maak ik o.a. gebruik van kleine en grote pionnen, hoedjes, kleine kegeltjes/pannekoeken, speedladders, lage hekjes, stokken, tennisballen en mijn omgeving. Bij loopcoördinatie wordt er vooral gekeken naar het voetenwerk. Het is van belang om het voetenwerk eerst goed uit te voeren en dan de snelheid van uitvoering te verhogen. Mijn trainingen zijn functioneel opgebouwd, waarbij de beoefende sport voldoende wordt geïntegreerd.

een van de deelnemers van de voetbalschool van joshua agteres doet hier een loopcoördinatie oefenvorm.

Aspecten die terugkomen tijdens mijn loopcoördinatie-trainingen:

  • Loopcoördinatie
  • Sprongcoördinatie
  • Reactievermogen
  • Proprioceptie
  • Rompstabilisatie

Interesse in een loopcoördinatie trainer?

Heb jij ideeën over het inpassen van loopcoördinatie in jouw oefeningen, wil je mij uitnodigen voor een loopcoördinatie training of wil je mij inhuren als loopcoördinatie trainer? Neem vrijblijvend contact met mij op.